Két év Bostonban (meg másfél)

Kiköltöztem két + másfél évre Bostonba dolgozni, gondoltam, megörökítem az élményeimet.

Ajánlott olvasmány!

Egy régi barát és volt kolléga, szintén külföldre költözött:
Egy kitántorgó naplója

Friss topikok

  • Boston2: @Béla Salamon: Köszönöm, hogy írtál. Én aztán végül négy év 9 hónapot voltam kinn, egy évig család... (2018.09.24. 22:17) Búcsúbeszéd
  • Boston2: @iota draconis: Az a Dzseff, igen. Nem hinném, hogy valaha is még találkozunk, de ha mégis, átadom... (2017.08.30. 14:58) Bekeményítettek
  • Boston2: @FutureFry: Nahát, nem is gondoltam, hogy még olvasni fogod... :) (2016.04.22. 21:51) A Saabadság ára
  • Boston2: @ribizlifozelek: Állás az van, nem is rossz, csak másfél óra az ingázás. Lesz róla poszt. (2015.11.20. 19:00) Légy pozitív!
  • Boston2: @kék madár: Miért is nem csodálkozom ezen? (2015.10.23. 18:44) Vissza Bostonba

Címkék

1956 (2) abszurd (1) adó (1) Air france (1) ajánló (1) akkumulátor (1) aksi (1) Alitalia (1) állat (11) amazon (3) Amerika (2) amerika (145) Apple (1) apple (13) árengedmény (1) artisjus (1) at&t (5) átutalás (1) autó (17) baleset (1) bank (8) barkács (6) bazmeg (1) benzinkút (1) beperel (1) bevásárlás (8) bicikli (22) biztonság (5) blog (1) bor (2) bőrönd (1) borzalom (1) bosszúság (3) Boston (1) boston (127) bunkó (1) bürokrata (1) buszsofőr (1) canon (1) CDG (1) Cervignano (1) CIB (2) Citizens (1) comcast (2) copyright (1) credit (6) család (1) csekk (1) cvs (1) delta (1) diner (1) diszkont (1) ebay (3) eBay (1) edigital (1) egér (3) egészségügy (2) életkép (2) élet külföldön (128) élmény (1) előítélet (1) előzmény (4) emlékezés (1) emlékmű (2) enterprise (1) érdekes (1) erdő (1) erősítő (1) étel (7) étterem (1) Európa (1) facebook (1) félrevezető (1) fender (1) flying blue (1) forradalom (1) fotó (3) foxconn (1) frankfurt (1) fura (1) fűtés (1) gallon (1) gasztro (16) Gibson (1) gibson (2) gitár (14) gondolatok (1) google (1) gps (2) Grado (1) gumi (2) gyógyszer (1) hálaadás (2) hangszer (12) hangya (1) hatóság (1) ház (1) haza (2) hekkelés (1) hideg (1) hitel (1) hivatal (4) (2) htc (2) hurrikán (3) húsvét (1) időjárás (4) információ (1) internet (4) iphone (4) irene (3) itthon (3) Java (1) javítás (2) jog (1) jogosítvány (1) kapitalizmus (1) karácsony (1) kaució (1) kenyérsütés (4) kerékpár (21) klm (2) kölcsönzés (1) költség (1) koncert (1) konyha (3) könyv (2) közlekedés (7) kudarc (1) küldetés (1) külföld (72) különbség (1) kütyü (1) lakás (3) lion (1) lúd (1) lufthansa (1) m&m's (1) Mac (1) macbook (4) macintosh (2) macska (1) madár (2) Magyarország (3) máv (1) MBTA (1) mcdonalds (2) mcgyver (3) merengés (14) michael daisey (1) minute clinincs (1) mission statement (1) mobil (6) mókus (5) munka (19) napló (117) new york (2) nyaralás (1) nyelv (2) ocsmány (1) olajcsere (1) Olaszország (1) online vásárlás (3) open house (1) óra (1) öröm (9) orvosi ellátás (1) os x (1) OS X (1) otthon (2) őz (1) pánik (1) papaya (1) paranoia (2) patika (1) paypal (2) Paypal (2) pénzügyek (1) pizza (1) posta (2) privacy (1) pulyka (2) relic (1) rendőrség (1) reptér (3) repülés (7) rettenet (1) rizs (1) Róma (1) Romney (1) ronda (1) ruha (4) saab (7) sandy (1) social security (1) spam (1) starbucks (1) steve jobs (1) strand (1) support (3) számvetés (1) szégyen (1) szemüveg (1) szerelés (1) szerszám (1) szerviz (1) szoftver (2) szolgálati közlemény (4) szőnyegtisztítás (1) sztori (1) technika (40) tél (1) telenor (1) természet (3) tojás (1) tojásfestés (1) tömegközlekedés (1) túlzás (1) túra (1) t mobile (1) ügyintézés (3) ünnep (1) ups (4) UPS (3) usa (131) usps (1) USPS (1) utazás (22) valvoline (1) van halen (1) városnézés (2) vásárlás (4) vélemény (13) Velence (1) verizon (8) video (7) virgin mobile (1) vizsga (1) vonat (4) youtube (1) zene (3) zipcar (2) Címkefelhő

Linkblog

Bankszámla és átállás két kerékre

2011.04.10. 18:37 Boston2

Tegnap megint olyat csináltam, ami eléggé jellemző az ellentmondásos természetemre.
Miután hetek óta nyűglődök azzal, hol, melyik banknál nyissak számlát és mivel leginkább online akarom intézni a dolgokat, eddig azt emlegettem, hogy a bankfiók közelsége nem szempont és órákon át keresgéltem a neten véleményeket olvasgatva a bankokról, tanulmányoztam a weboldalukon található információkat, sőt a Yelp-en még tanácsot is kértem, végül tegnap „elég a tökölésből” jelszóval fogtam magam, bringára pattantam és elkerekeztem az 5 percnyire lévő Citizens Bank fiókba – amit egyébként a nemrég hazaköltözött Erik kollégám nem ajánlott, míg Mary, a HR Director kifejezetten ajánlott – és beneveztem egy bankszámlára.


Hogy miért? Mert egyrészt már ideje volt, másrészt a bankok nagyjából akkor vannak nyitva, amikor nekem munkaidőm van, de a Citizens szombat délelőtt is, így el tudtam intézni végre anélkül, hogy a munkából kellett volna elkéredzkednem, másrészt az összes bankról olvastam jót és rosszat is, úgy tűnt, szinte mindegy melyiket választom.
Most egyelőre megnézem ezt, remélem, ha nem jön be, nem lesz nehéz a váltás. De legalább valami már van.
A benyomások: laza környezet, zene szól, egy fiatal srác az ügyintéző, sorszámhúzás nincs, le lehet ülni a váróban.
A srác udvarias és segítőkész, de a külföldi mivoltom miatt kicsit több a papírmunka, valami levelet kér a Homeland Security-től, de sajnos nem tudom, miről beszél, én ilyet nem kaptam.
Mindegy, azt mondta, a bemutatott dokumentumok jók lesznek, de kell várni 2-3 napot valamilyen ellenőrzésre. Jó.
A két fizetési csekkemet mindjárt be akartam tenni a számlára, mondtam, hogy aztán direct deposit lesz a cégemtől, ismerték is. Nem csoda, közel van. Viszont azt mondták, ez csak a jövő hét közepe-vége felé lesz elérhető a számlámon. Na, hát ezért utálom a csekket. Mennyivel tisztább és egyszerűbb egy átutalás...
Végig nagyon pozitív hozzáállású és barátságos volt, de ami nem tetszett: gyakorlatilag nem kaptam semmi tájékoztatást arról, milyen accountot is nyit nekem és milyenek a feltételek, én kérdeztem, hogy a két szóba jöhető közül akkor melyik a javasolt, de nem volt teljesen egyértelmű a válasz.
Igaz, lassan már zárás felé járt, tulajdonképpen már senki nem volt rajtam kívül és elkezdték a bejáratot is bezárni, így nagyon nem tudtam már részletekbe menni, mindenesetre kaptam néhány csekket, elmagyarázta, hogy kell kitölteni, meg egy debit kártyát is, amin eléggé meglepődtem, ezek szerint azonnali perszonalizált nyomtatási lehetőségük van helyben. Persze nem sokat számít, mert úgyse tudom még használni, hiszen nincs még jóváírás.
Igaz, berakhattam volna készpénzt is, de minek?
Végül megkönnyebbülve, hogy ezen is túl vagyok, elbringáztam megint Adi bicikliboltjába. Adi már régi ismerősként üdvözölt, kértem egy rugós alátétet a tükörre, mert bárhogy is húztam a csavart, mindig elforgott egy idő után a tükör szára, főleg, ha sok huplis úton mentem, az apja mindjárt be is vitte a bringát és felszerelte rá, így már sokkal stabilabb lett.
Mondtam aztán, hogy kellene valami fényvisszaverős dolog a hátizsákomra, ami velem volt, meg esetleg ruhára rögzíthető is, adott is egy garnitúra 3M öntapadós csíkot, ingyen. Sőt, még a ruhára rakható szövetszerű csíkból is levágott két darabot kipróbálásra.
Aztán eszembe jutott, hogy kéne oldaltáska a gépre, mert hétfőtől megszűnik a kocsibérlet, úgyis bringával kell járnom bevásárolni. Volt is egy jóféle Axiom, vízhatlan, kivehető oldalmerevítőkkel. 85 dolcsi lett volna, odaadta 80-ért. Szép, sötét narancssárgás színe van. Mindjárt fel is szerelte a bringára, közben beszélgettünk, mondtam, vettem bringás gatyót, végre megtudtam, hogy a „chamois”-t "samí"-nak ejtik.
Végül barátságos búcsúzás és mentem haza.
Itt is eljött már a jó idő, ilyenkor napközben, mikor süt a nap, 12-14 fok is lehet, már épp elég meleg ahhoz, hogy beöltözve melegem legyen állás közben, de ha meg levetem, kigombolom, akkor azért az erős szél + menetszél miatt fázom. Előkerültek a motorok is, lustán bugyborékoló Harley-k és durván rotyogós egyedi chopperek húztak el mellettem olykor.
Hazamentem, kicsit nézelődtem neten, megettem egy füstölt halat, amihez hirtelen rittyentettem hagymából, csírákból és paradicsomból, egy kis balzsamecettel készült salátát.
Aztán elhatároztam, hogy muszáj lesz kipróbálnom ezt a vásárlási dolgot bringával, mert hamarosan tényleg ez lesz a fő közlekedési eszközöm. Fölraktam pár fényvisszaverő csíkot a hátsó sárvédőre meg a vázra, sőt, a sisakom hátuljára is, beöltöztem és elindultam Dedham felé, ahol azok a bevásárlóközpontok vannak, melyekbe eddig jártam. Közbevetőleg megjegyzem, szívesen vásárolnék én kisebb, helyi boltokban – ha lennének. Ez a környék azonban tényleg leginkább alvóváros, néhány apróbb vegyesbolttól eltekintve, ahol korlátozott a választék, nincs igazán olyan hely (vagy csak nem találtam meg), ahol vásárolhatnék.
Kinéztem a térképen, merre is menjek, hogy elkerüljem a nagy forgalmú highway-t, és jól tettem, mert olyan részekkel ismerkedtem meg ismét, melyeket érdemes volt megnézni, nagyon kellemes kis környék ez, szinte üdülőváros jellegű némely körzet. Az mondjuk felötlött bennem, vajon mi lesz a helyzet a szúnyogokkal, ha eljön a jó idő, annyi itt mocsár, tó és patak...
Odaértem végül a célhoz, a Shaws-ban akartam venni egy nagy Apple Cider-t (ez olyasmi, tiszta szűretlen almalé, amit nálunk is lehetett kapni amolyan csapra verhető nagy dobozokban és nagyon szerettem, itt is ugyanolyan, nincs benne semmi mesterséges adalék vagy cukor).
A Work 'n Gear boltban pedig kicsit tavasziasabb ruhákat néztem, ez alapvetően egy munkaruházati bolt, de vannak szabadidő- vagy normál, laza, de nevetséges árához képest jó minőségű cuccok is, már vettem itt párat, például a jó kis bringás kendőm is innen származik, meg a napszemüveg is.
Most egy borvörös inget találtam, aztán megakadt a szemem a láthatósági mellényeken és egyéb ruhákon. Egy ideig töprengtem, melyik legyen, mert hamarosan rendszeresek lesznek az esti bringázások, végül mellény helyett egy jól felszerelt, bélelt, neonzöld dzseki mellett döntöttem, mert azért ebben az időben mégiscsak jobb, ráadásul a bélése kicipzárazható, így később a melegebb időszakban is használható lesz. Ja, és természetesen vízhatlan és van kapucnija is,, meg egy csomó fényvisszaverő csíkja, 60 dollárt azt hiszem nem kell sajnálni érte. A biztonság kedvéért vettem egy vízhatlan, könnyű műanyag poncsót is, a hirtelen esőkben jól jöhet, majd mindig benne tartom az oldaltáskában.
Az új dzsekibe mindjárt bele is költöztem, az addig rajtam lévőt meg visszaraktam a táskába, megvettem az almalevet, kerestem megint Farmer's Cheese-t, de nem volt, szörnyű, mi lesz így velem, én alapvetően túróval üzemelek...
A nagyjából négy literes, sűrű almalé álló helyzetben kicsit elhúzta a bringát, de menet közben nem éreztem.
Átmentem aztán a Sears-be, szintén ruhavásárlásilag, ez az egyetlen hely, ahol a kissé bő derékméretemre és rövid lábamra találok nadrágot, máshol sajnos nem láttam 34-36-os derekút 29-es szárhosszal.
Vettem végül három farmer jellegűt, két sokzsebest meg egy hagyományost, a keki-szín három változatában meg pár pólót. Kicsit nehéz volt úgy válogatni, hogy egyik kezem tele volt a bringás cuccokkal (sisak, kesztyű, kendő, dzseki). Az oldaltáskákat kicsit át kellett rendeznem, de végül minden elfért és hazaindultam, már fél kilenc elmúlt, tök sötét volt, jó, hogy megvettem a fényvisszaverős dzsekit, mert innen legegyszerűbben a highway-en tudtam hazamenni. Szerencsére van általában egy kis leválasztott oldalsó sáv, igaz, a lehajtóknál ez megszűnik és érezhetően a helyieknek nem szokása jobbra lekanyarodás előtt a tükörbe nézés.
A bringásokkal amúgy egyáltalán nem törődnek, pedig azért már rendszeresen találkoztam más kerekezőkkel is, de sehol, egyetlen üzletnék se volt biciklitároló, mindig padhoz, postaládához, oszlophoz tudtam csak támasztani és láncolni.
Végül kilenc után értem haza, de jól esett, különösen jókat vigyorogtam, mikor előrehúztam a pirosnál álló hosszú autósorok mellett oldalt. Azt már látom, hogy rövid távon és dugóban gyakorlatilag nincs semmi előnye az autónak itt se a bringás közlekedéssel szemben, legalábbis gyorsaságban.
Ezzel a sok fényvisszaverővel úgy nézhetek, ki, mint egy mozgó karácsonyfa, de inkább túlbiztosítom magam, minthogy ne lássanak meg idejében.

A bejegyzés trackback címe:

https://boston.blog.hu/api/trackback/id/tr752814929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ribizlifozelek · http://ribizlifozelek.blogspot.com/ 2011.04.11. 02:54:04

Dedham?
Arra nemreg 'jartam'.

Country store-t vagy farmer's market-et keress, azok helyi termekeket arulnak.

Latom alakulnak a dolgok, csak igy tovabb :)

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2011.04.11. 03:10:58

@ribizlifozelek:
Már meg is van :)
westroxbury.patch.com/events/dedham-square-country-market-3

De most küzdök a rohadt jogsi vizsgakérdésekkel és nagyon nem megy :(

orlov 2011.04.11. 06:20:04

Ezt mondtam, ilyenek. Ha nem specifikusan kerdezel, nem fogod megtudni amit szeretnel. Ilyen kerdesre nem fognak tudni valasozlni, hogy mit tud ez a termek v szolgaltatas :D

legvarykyra 2011.04.11. 07:54:07

Szerintem jól döntöttél bank ügyben. Még ha évi néhány tranzakciónál vesztesz is pár dollárt, -ami nem biztos- sokkal többet nyersz azzal, hogy könnyedén, bármikor oda tudsz jutni, nem kell fél nap szabiért kunyerálni, vagy autót bérelni...

Na lám-lám, Bostoni Utazónk már egyedül is boldogul nadrág méretekben? Ilyen hatékony volt az első randink?

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2011.04.12. 17:31:08

@legvarykyra: Majd kiderül, remélem, nem lesznek nagyobb gondok. Kicsi meg bárhol előfordul.

Igen, hatékony volt. :) Köszönöm a segítséget! :)
süti beállítások módosítása